Brood vormt al sinds vele decennia een belangrijk onderdeel van het menselijk voedingspatroon. Of het nu gaat om een gezonde volkorenboterham met kaas of om een zacht wit puntje met vleeswaren. Brood is niet weg te denken uit het dagelijkse voedingspatroon.
Zijn populariteit heeft brood ongetwijfeld te danken aan het gemak, de aangename smaak en de vele variatiemogelijkheden. Brood heeft echter ook andere positieve eigenschappen. Graanproducten leveren namelijk veel voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, B-vitamines en ijzer, die een mens dagelijks nodig heeft. Brood levert energie en niet voor niets is volkorenbrood een onderdeel van de door het voedingscentrum opgestelde Schijf van Vijf.
Er bestaat inmiddels een jarenlange samenwerking met de ALDI-bakkerijen, waar de liefde voor het bakken van goed brood voorop staat. Samen met de bakkers streven we er continu naar om de kwaliteit van ons brood optimaal te houden. We streven naar een receptuur, met zo min mogelijk toevoegingen.
De bakkers van ALDI zijn gecertificeerd en alle producten worden met regelmaat door gekwalificeerde keurmeesters gecontroleerd. Op deze manier wordt onder andere gecontroleerd of alle voedingswaarden voldoen aan de Nederlandse wetgeving.
Voedingsvezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Per dag wordt geadviseerd 30 tot 40 gram vezels te eten. Ze komen bijv. voor in groenten, fruit, peulvruchten en noten, maar ook in brood. Om de keuze voor u makkelijker te maken, hebben wij op al onze broodverpakkingen een vezelmeter toegevoegd en leest u eenvoudig af hoe vezelrijk het brood(je) is.
In onze winkels met bakkerijafdeling bieden we u ons paradepaardje: BAKKERSGOUD Rustiek. Deze rustieke broden worden op ambachtelijke wijze gemaakt met alleen de beste natuurlijke ingrediënten. Zo gebruiken we Nederlandse tarwe, gemalen door een molen in het Groninger land. Zo weten we precies bij welke boeren deze tarwe is verbouwd. Hierdoor houden we de voedselketen kort en duurzaam. Kortom: echt Neerlands trots!De basis voor deze rustieke broden is een voordeeg met desem, dat 24 uur heeft gerezen. Daardoor ontstaat een robuust brood met een lekkere stevige bite en een volle smaak. Een gedeelte van het bakkerszout is vervangen door zeezout. Dit zorgt voor een lager natriumgehalte in het brood dan broden waar geen zeezout aan is toegevoegd. De rijke recepturen en decoraties zorgen in combinatie met de krokante korst voor een ongekende smaakbeleving!
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres