Van een ontbijt op bed wordt elke papa blij, maar een Vaderdag brunch is misschien nog wel leuker. Dat geeft jou extra tijd om voor te bereiden en zo kunnen jullie er samen, met wie er ook bij wil zijn, smakelijk van genieten. En dat zonder supervroeg op te hoeven staan, wie wil dat nou niet? Bekijk in dit artikel zeven lekkere recepten voor de ultieme Vaderdag brunch. Met voor ieder wat wils, van zoet tot hartig en alles daartussenin.
De onderstaande zeven recepten voor de ultieme Vaderdag brunch variëren van supermakkelijk tot gemiddeld. Ze zijn dus allemaal niet moeilijk om te maken en je hoeft er alleen voor naar de supermarkt. Maak je een gerecht met ei? Zorg dan dat ze op kamertemperatuur liggen. Dan mengen ze beter en garen ze precies zoals je wil. Maak je de Duitse pannenkoeken? Zorg dan dat alles van tevoren klaar staat, dan kun je meteen aan tafel.
Gevulde omeletwrap met groene asperges en verse roomkaas
Gevulde avocado’s met spek, ei en tomaat
Pancaketoren met roomkaas en kersen
Broodsoldaatjes met een 4,5-minuten ei
Broodje BLT met gebakken ei
Quiche met gepofte tomaatjes, ovengebakken spek en kaas
Duitse pannenkoeken met appel en stroop
Een omelet is altijd goed tijdens het ontbijt, de lunch of brunch. Deze omeletwrap is net even anders. Je vult ’m namelijk met groene asperges, kruidenroomkaas en geraspte belegen kaas. Voeg eventueel nog een plakje uitgebakken spek of gerookte zalm toe, maar ook zonder is het een topgerecht. Ook lekker: vervang de kruidenroomkaas door zachte geitenkaas, dat geeft het geheel nog meer smaak.
Heb jij weleens gevulde avocado’s gemaakt? Het zijn echte vitaminebommetjes, zitten boordevol gezonde vetten en eiwitten, en zien er ook nog eens feestelijk uit. Met dit recept vul je de avocado’s met spek, ei en tomaat, maar je kunt ze ook heel makkelijk vegetarisch maken. Laat in dat geval het spek weg. Of vervang het spek door gerookte makreel, dat is minstens zo lekker.
Naar recept: Gevulde avocado’s met spek, ei en tomaat
Is de vader des huizes gek op zoet? Dan mogen American pancakes niet ontbreken. Zelf maken is leuk om te doen, maar als je de tafel vult met meerdere gerechten kan het fijn zijn om voor kant-en-klaar te gaan. Deze pancaketoren maak je met kant-en-klare American pancakes en garneer je met roomkaas en kersen. Een machtige hap, maar ó-zo lekker. Serveer één à twee pancakes per persoon, zodat er genoeg ruimte over blijft voor de rest.
Naar recept: Pancaketoren met roomkaas en kersen
Simpel, maar altijd goed. Zeker als je van een lopende dooier houdt. Broodsoldaatjes zijn een soort langwerpige croutons die zalig zijn om te dopen in een zachtgekookt ei. Gebruik hiervoor het liefst brood van een paar dagen terug of laat het drogen aan de lucht. Zo krijg je mooie krokante soldaatjes die je op smaak brengt met Italiaanse kruiden. Haal voor dit gerecht zeker de eieren de avond van tevoren uit de koelkast, anders bestaat de kans dat ze net niet gaar genoeg zijn.
Naar recept: Broodsoldaatjes met een 4,5-minuten ei
BLT staat voor Bacon, Lettuce en Tomato, ofwel spek, sla en tomaat. Een gouden combinatie die het ook in combinatie met ei heel goed doet. Maak voor de Vaderdag brunch deze lekkere BLT-broodjes met een perfect gebakken spiegelei. Bereid de ingrediënten eventueel al de avond van tevoren voor, zodat je de broodjes in de ochtend alleen nog hoeft te beleggen. Serveer je meerdere gerechten? Maak dan extra kleine broodjes.
Naar recept: Broodje BLT met gebakken ei
Altijd fijn bij een brunch is een quiche. Niet alleen is het lekker om af te wisselen tussen zoet en hartig, koud en warm, maar een quiche is ook perfect omdat je eventuele restjes de dagen erna nog kunt opeten. Hieronder vind je twee lekkere quicherecepten, waarvan één met spek en de ander vegetarisch. Allebei zijn vrij klassiek van smaak en kun je de dag van tevoren al maken. Tip: gebruik een rol vers bladerdeeg, in plaats van deeg uit de vriezer. Dat rolt heel makkelijk uit.
Naar recept: Quiche met gepofte tomaatjes, ovengebakken spek en kaas
Naar recept: Quiche met mozzarella, paprika en courgette
Tot slot misschien wel het lekkerste gerecht voor tijdens de Vaderdag brunch: een Duitse pannenkoek met appel en stroop. Anders dan Nederlandse pannenkoeken maak je deze variant van onze Oosterburen in een pan in de oven. Hierdoor kan het beslag flink rijzen en krijg je een luchtigere pannenkoek als resultaat. Ontzettend lekker met de zoete gebakken appel en frisse crème fraîche voor erbij.
Naar recept: Duitse pannenkoeken met appel en stroop
Wil je een bierpakket samenstellen voor Vaderdag? Check hier wat leuke suggesties, zodat de keuze nog makkelijker wordt.
Wil jij op Vaderdag jouw vader een heerlijk ontbijt geven? Met één van deze 8 recepten maak je iedereen (inclusief jezelf) heel erg blij!
Wil je deze Vaderdag een mooie Vaderdagkaart maken? Met deze voorbeelden schrijf je zelf een leuke tekst op een zelfgemaakte kaart.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres