Wijn en eten is altijd een goede combinatie. Tenminste, als je de juiste wijn bij het gerecht kiest. Welke wijn past bij welk gerecht? Rood, wit of rosé? Check hieronder wat handige tips, waardoor je in het vervolg altijd de perfecte wijnkeuze maakt. Lees je mee?
Bij het combineren van wijn en gerechten is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Denk hierbij aan het afstemmen van de intensiteit van de wijn bij een gerecht. Kies voor lichte wijnen met lichte gerechten en zware wijnen met stevige gerechten. Ook het combineren van smaken maakt het eten nog lekkerder. Combineer citrus in een gerecht met bijvoorbeeld een frisse Sauvignon Blanc. Soms is het juist leuk om contrasten te creëren. Drink bij pittig eten een zoete Riesling. Hierdoor ontdek je weer nieuwe smaakcombinaties.
Asperges hebben een subtiele, aardse smaak die goed samengaat met de frisse zuurgraad van Sauvignon Blanc. Deze wijn brengt de lekkere smaak van de asperges naar voren zonder te overheersen.
Lees ook: 10 leuke wijn weetjes en feiten
Naar recept: Asperges met zalm, botersaus en knoflookaardappeltjes
Een romige Chardonnay kan de rijke, smeuïge textuur van kaasfondue benadrukken. De boterachtige tonen van de wijn passen goed bij de hartige smaak van gesmolten kaas.
Naar recept: Zomerse kaasfondue met antipasti
De lichte en levendige Riesling biedt de perfecte balans voor de zoute en zeeachtige smaak van mosselen. Het zoet-zure karakter van de wijn benadrukt de lekkere smaak van dit gerecht.
Naar recept: Mosselen met Hollandaisesaus, friet en groene salade
Sushi komt goed tot zijn recht met een lichte en verfrissende Pinot Grigio. Deze wijn verstoort de smaak niet, maar zorgt juist voor een smaakversterking.
De smaak van de lichtgerookte of gebakken zalm zal perfect worden aangevuld door de fruitige tonen van een Pinot Noir. De wijn balanceert de vettigheid van de vis en benadrukt zijn natuurlijke smaak.
Een romige Chardonnay met zijn boterachtige ondertoon past goed bij de romige textuur van risotto. De wijn voegt een extra laag toe aan dit rijke gerecht.
Zin in een lekkere carpaccio? Combineer dit gerecht dan met een Merlot. Deze zachte wijn met fruitige tonen zal de beste combinatie zijn met het vlees, zonder te heftig te zijn.
Bij de krachtige smaak van hertenbiefstuk vraagt om een robuuste wijn zoals Cabernet Sauvignon. De volle smaak van de wijn gaat goed samen met het vlees.
Of het nu gegrild, gebakken of gestoofd is, Chardonnay past goed bij kip. Het veelzijdige karakter van deze wijn gaat hand in hand met de verschillende bereidingswijzen van kip.
Naar recept: Kiphaasjes met regenboogwortelmix
De veelzijdige Italiaanse Sangiovese past goed bij verschillende pastagerechten. De fruitige en kruidige tonen van de wijn passen goed bij de verschillende sauzen en ingrediënten.
Naar recept: Gevulde pasta met rode pesto en basilicum
Welke wijn bij asperges het lekkerst smaakt verschilt per persoon, al zijn er een aantal klassiekers te onderscheiden. Bekijk hier lekkere wijn bij asperges.
Gek op rode wijn? We zetten maar liefst 12 recepten die rode bevatten op een rijtje. Van stoofperen tot suddervlees en zelfs toetjes!
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres