Tijdens het kerstdiner staan er traditiegetrouw een voor-, hoofd- en nagerecht op het menu. Maar wist je dat het ook anders kan? Wat denk je van een heleboel kleine gerechtjes serveren die je met elkaar kunt delen? Bekijk hier de lekkerste!
Hartige bonbons zijn net kleine cadeautjes vol smaak. Ze zijn feestelijk om te serveren tijdens het kerstdiner en je kunt lekker variëren met verschillende smaken. Denk aan carpacciobonbons met truffelmayonaise, zalmbonbons met kruidenvulling en courgettebonbons met parmezaan en pijnboompitten. Ze zien er niet alleen prachtig uit, maar smaken ook nog eens geweldig. Eén hapje en je proeft alle smaken in één keer.
Hartige pops zijn kleine, schattige hapjes die je zo kunt opeten. Ze kunnen gemaakt zijn van bijvoorbeeld roomkaas of opgerolde mini wraps. Je kunt ze vullen met allerlei hartige (of natuurlijk zoete) vullingen. Zo is er altijd wel iets voor iedereen aan tafel.
Wat is er nou gezelliger dan een gerecht of hapje om te delen in een kerstige vorm? Dat kan zowel zoet als hartig zijn. Een kerstboom van bladerdeeg is niet alleen leuk om te zien, maar ook superlekker om te eten. Het bladerdeeg is lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Liever geen bladerdeeg? Je kan natuurlijk ook ander soort deeg gebruiken.
Bruschetta’s zijn kleine broodjes met lekkers erop. Denk aan tomaatjes, knoflook en verse kruiden. Ze zijn simpel om te maken en smaken heerlijk fris en knapperig. Door een heleboel verschillende varianten te maken, is er voor iedereen wat wils en staat het extra gezellig op tafel.
Naar recept: Bruschettamix
Naar recept: Bruschetta’s met forelmousse
Naar recept: Bruschetta’s met tuinerwtjes-spread, bietjes en munt
Wie houdt er niet van kaas? Kaas uit de oven is warm, zacht en smeltend en dus perfect voor kerst. Neem bijvoorbeeld Père Michel uit de oven met walnoten en gedroogde vijgen. De kaas smelt in je mond, terwijl de walnoten en vijgen een zoete smaak toevoegen. Door er met toastjes in te dippen en hem midden op tafel te zetten is het een perfect kerstgerecht om te delen.
Gevulde eieren zijn natuurlijk een bekende (kerst)klassieker, maar door ze iets anders te garneren kun je er echte kunstwerkjes van maken. Denk bijvoorbeeld eens aan gevulde eieren met truffelmayonaise en bieslook. De truffelmayonaise geeft ze een luxe smaak.
Met deze 12 heerlijke kleine gerechten om te delen, is het tijd om de keuken in te duiken en je kersttafel te vullen.
Kersthapjes maken voor kerst doe je makkelijk en snel met deze lekkere recepten. Ideaal voor een buffet vol met kersthapjes.
Een simpel voorgerecht voor kerst staat zo op tafel en heeft maar weinig ingrediënten nodig. Bekijk hier de 19 lekkerste & simpelste koude en warme voorgerechten voor kerst.
Waan je met deze Franse borrelplank vol met Franse borrelhapjes in een Parijs café. Met tips voor kant-en-klare hapjes en om zelf te maken.
In de gebruikte webbrowser is een opt-out-cookie geplaatst, die toekomstige gegevensverzameling en opslag door de Facebook-pixel op uw apparaat permanent voorkomt.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres