Cake van speltmeel met kokos
Gemakkelijk
15 Min
60 Min
8 Personen
- speltmeel
- eieren
- kokosolie
- rietsuiker
- vanillesuiker
- bakpoeder
- geraspte citroenschil
- walnoten
- zout
- kaneel
Ingrediënten
8 Personen
- speltmeel
- eieren
- kokosolie
- rietsuiker
- vanillesuiker
- bakpoeder
- geraspte citroenschil
- walnoten
- zout
- kaneel
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Stap 2
Meng in een grote kom speltmeel, eieren, kokosolie, rietsuiker, vanillesuiker, citroenrasp, kaneel en zout door elkaar. Voeg tijdens het mixen de bakpoeder en 100 ml water toe.
Stap 3
Hak de nootjes fijn en meng deze door het beslag.
Stap 4
Vet het cakeblik in en vul het cakeblik met het beslag.
Stap 5
Bak de cake in het midden van de oven in ca. 60 minuten gaar. Prik er na 60 minuten in met een satéprikker, als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Stap 6
Haal de cake voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen.