Gemakkelijk
10Min
35Min
4 Personen | |
---|---|
1 | ui |
1 | teentje knoflook |
1 | laurierblad |
240 g | kikkererwten |
4 el | linzen (uit blik) |
1 grote stengel | bleekselderij |
1 grote | wortel |
400 g | tomatenblokjes |
3 el | tomatenpuree |
800 ml | groentebouillon |
paar takjes | verse peterselie |
1/2 | citroen |
2 tl | ras el hanout |
1 tl | chilipoeder |
1 tl | paprikapoeder |
peper en zout | |
olijfolie |
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote kookpan en fruit de ui en knoflook. Snijd de wortel en selderij in stukjes. Voeg dan alle specerijen toe met een eetlepel water. Laat het een paar minuten sudderen en voeg dan de wortel en selderij toe.
Doe de groentebouillon erbij en laat alles 20 minuten zachtjes koken. Haal het laurierblaadje eruit en voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en linzen toe. Laat alles nog 20 minuten zacht koken. Pureer vervolgens het mengsel licht met een staafmixer.
Mix de kikkererwten erbij en een beetje citroensap. Laat alles nog een paar minuten meekoken. Snijd wat peterselie fijn en strooi dit over de maaltijdsoep. Eventueel met een paar stukjes dadel.
Lekker met een beetje citroensap en een stukje geroosterd brood. Ook dadels zijn lekker voor erbij.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres