Gemakkelijk
5Min
25Min
4 Personen | |
---|---|
500 g | kippenvleugels |
150 g | chilisaus |
1 tot 3 tl | sambal |
2 tl | sojasaus |
50 g | gebakken uitjes |
2 | stengels bosui, in ringetjes |
snufje | zout |
Servetten in de aanslag, want deze pittige Aziatische kipkluifjes zijn lekker kleverig! De gebakken uitjes zijn een handige truc om de kippenvleugels een knapperige bite te geven. Alsof je je tanden zet in heerlijke spicy fried chicken...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Leg de kippenvleugeltjes naast elkaar op de bakplaat. Bestrooi de kippenvleugels met een beetje zout.
Meng in een kom de chilisaus met de sambal en sojasaus. Druppel de helft van de saus over de kippenvleugels en zorg dat ze goed bedekt zijn.
Bak ze in 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze daarna om. Bestrijk ze eventueel met nog een beetje saus als je merkt dat er veel saus van de kippenvleugeltjes af is gelopen. Bak ze nog eens 10 tot 15 minuten tot ze gaar, mooi bruin en lekker kleverig zijn.
Doe de kip in een kom, voeg eventueel nog wat van de overgebleven saus toe en bestrooi met de gebakken uitjes. Hussel goed door elkaar en leg ze op een schaal. Verdeel tot slot de bosui over de kipkluifjes.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres