Gemiddeld
40Min
4 Personen | |
---|---|
2 | eieren |
1 g | zout |
50 g | ongezouten roomboter |
50 g | bloem |
100 g | belegen kaas, geraspt |
1/2 tl | gemalen zwarte peper |
2 | Jonagold appels |
1 el | honing |
1 tl | citroensap |
1/2 tl | kaneel |
1/4 tl | gemalen korianderzaad |
Ook nodig: een spuitzak of een druk-en-sluitzakje |
Verwarm de oven voor op 200-220 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar. Kluts de eieren los in een kom en zet apart.
Doe 100 gram water met het zout en de boter in een pan. Laat de boter smelten en breng het mengsel aan de kook. Voeg in een keer de bloem toe en roer direct met een houten lepel. Roer totdat alle bloem is opgenomen en er een samenhangende deegbal ontstaat die van de wand van de pan loskomt.
Draai het vuur uit en haal de pan van de warmtebron. Laat 2 minuten afkoelen terwijl je regelmatig roert. Voeg nu al roerend een kwart van de geklutste eieren toe. Roer goed tot het ei volledig is opgenomen. Het lijkt aan het begin alsof dat niet gebeurt, maar blijf roeren – het komt goed. Voeg een volgend deel van het ei toe en roer weer tot het volledig is opgenomen. Ga zo door tot het ei op is. Blijf nog een paar minuten roeren.
Roer nu 50 gram van de geraspte kaas samen met de zwarte peper door het soezendeeg. Doe het mengsel in een druk-en-sluitzakje en maak hier een spuitzak van. Knip het puntje af en spuit 10-12 gelijke rondjes op het bakpapier. Bestrooi met de resterende geraspte kaas en bak de kaassoesjes in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de kruidige appelchutney. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter. Verwarm een steelpannetje op middelhoog vuur en gaar hierin de appel samen met 35 ml water, de honing, het citroensap, de kaneel en het gemalen korianderzaad. Roer regelmatig en draai het vuur uit zodra de appel zacht wordt, maar je nog wel stukjes ziet zitten. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Doe de chutney in een klein bakje.
Haal de kaassoesjes uit de oven en leg op een mooie plank of schaal. Serveer met de kruidige appelchutney.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,90 per persoon.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres