Salade met asperges en gerookte zalm
Gemakkelijk
15 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Voor de vinaigrette: hak de bieslook en de peterselie fijn. Meng de kruiden met de olie en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2
Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Halveer de cherrytomaatjes.
Stap 3
Kook de asperges in ruim water met zout in ca. 12 minuten gaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
Stap 4
Meng de luxe slamelange en cherrytomaatjes met 1 el van de vinaigrette.
Stap 5
Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de asperges erover en drapeer de plakjes gerookte zalm half over de asperges en de salade.
Stap 6
Sprenkel de resterende kruidenvinaigrette over de asperges.
Stap 7
Snijd de citroen in partjes en garneer de salade ermee.
Tip:
Lekker met vers afgebakken breekbrood.