Romige aardappelsoep met haring en doperwten
Gemakkelijk
20 Min
4 Personen
- Klont boter
- sjalotje fijn gesnipperd
- knoflook
- aardappels geschild en in stukjes
- water
- room
- kerriepoeder
- bouillonblokjes
- Hollandse haring in stukjes
- tuinerwten ontdooid
- radijsjes in dunne reepjes
- Zout en peper
Ingrediënten
4 Personen
- Klont boter
- sjalotje fijn gesnipperd
- knoflook
- aardappels geschild en in stukjes
- water
- room
- kerriepoeder
- bouillonblokjes
- Hollandse haring in stukjes
- tuinerwten ontdooid
- radijsjes in dunne reepjes
- Zout en peper
Bereidingswijze
Stap 1
Smelt de boter in een grote pan en fruit de sjalot met de knoflook aan.
Stap 2
Voeg de aardappel toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg het water met de bouillonblokjes toe en roer goed. Laat 15 minuten pruttelen. Test of de aardappels helemaal gaar zijn.
Stap 3
Mix met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg dan de room en het kerriepoeder toe en roer goed. Proef en voeg extra zout en peper toe naar smaak.
Stap 4
Schep de soep in borden en maak af met de tuinerwten, de radijsjes en de stukjes Hollandse haring.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,17 per persoon.