Plukbrood
Gemakkelijk
5 Min
15 Min
4 Personen
- ambachtelijke bol pompoen- of zonnebloempit
- geraspte oude kaas
- mozzarella
- kruidenboter
- rode ui
- bos lente-ui
- extra vierge olijfolie
- zout
Ingrediënten
4 Personen
- ambachtelijke bol pompoen- of zonnebloempit
- geraspte oude kaas
- mozzarella
- kruidenboter
- rode ui
- bos lente-ui
- extra vierge olijfolie
- zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd met een lang en scherp mes het brood in tot aan de bodem, kruislings om de circa 2-3 centimeter. Pas op dat je het brood niet helemaal doorsnijdt. Laat de kruidenboter zacht worden buiten de koelkast.
Stap 2
Snipper de rode ui. Halveer de mozzarella en snijd de helften mozzarella in dunne lange plakjes. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Zet dit tot gebruik apart.
Stap 3
Smeer de kruidenboter met een lepeltje of mes tussen de inkepingen van het brood. Verdeel de gesnipperde rode ui, wat geraspte oude kaas en de plakjes mozzarella tussen de inkepingen.
Stap 4
Besprenkel het brood met wat olijfolie en bestrooi het brood met de resterende geraspte oude kaas. Bestrooi met wat zout naar smaak.
Stap 5
Bak het brood in de oven bruin krokant - gedurende circa 15 minuten - en totdat alle kaas gesmolten is.
Stap 6
Garneer het plukbrood met de lente-ui ringen. Lekker bij de BBQ of borrel!