Makkelijke curry met (vega) kipstukjes en veel groente
Gemakkelijk
25 Min
15 Min
4 Personen
- broccoli in roosjes verdeeld
- winterpeen
- cherrytomaten
- (vega) kipstukjes
- knoflook
- kleine ui
- chilipepers
- gember ter grootte van een duim
- bouillon
- kokosmelk
- pindakaas
- sojasaus
- suiker
- limoen
- olie
- zilvervliesrijst (reken 75 gram pp)
Ingrediënten
4 Personen
- broccoli in roosjes verdeeld
- winterpeen
- cherrytomaten
- (vega) kipstukjes
- knoflook
- kleine ui
- chilipepers
- gember ter grootte van een duim
- bouillon
- kokosmelk
- pindakaas
- sojasaus
- suiker
- limoen
- olie
- zilvervliesrijst (reken 75 gram pp)
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de winterpeen in blokjes en stop een derde deel in een keukenmachine. Voeg de knoflook, ui, chilipepers en het stukje gember daar ook aan toe. Maal in de keukenmachine tot een (curry)pasta.
Stap 2
Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Verhit een scheut olie in een wok op middelhoog vuur en bak daarin de vega kipstukjes kort aan tot ze beginnen te bruinen. Voeg de currypasta toe en schep goed door. Laat ongeveer twee minuten bakken, tot het lekker geurig wordt.
Stap 4
Doe de overige stukjes winterpeen en broccoli erbij, samen met de kokosmelk, bouillon en pindakaas. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen, tot de groenten gaar zijn en de curry wat is ingekookt.
Stap 5
Breng de curry op smaak met sojasaus, suiker en het sap van een limoen. Serveer met de zilvervliesrijst.Scherp geprijsd!
Dit gerecht kost ongeveer € 1,80 per persoon.