Falafelballetjes met yoghurtdipsaus
Gemakkelijk
5 Min
30 Min
12 Personen
Ingrediënten
12 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Spoel de kikkererwten af in een zeef of vergiet onder stromend water.
Stap 2
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of meng deze met de hand) en meng tot een plakkerige massa.
Stap 3
Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 170 °C en beleg een bakplaat
met bakpapier.Stap 5
Rol balletjes met de hand en druk ze eventueel plat op de
bakplaat of laat ze mooi rond.Stap 6
Bak de falafel in de oven in circa 30 min goudbruin en
knapperig. Vergeet ze niet halverwege voorzichtig te draaien.Stap 7
Schep met een lepel wat yoghurt in een mengkom en voeg citroensap toe en één teentje geraspte knoflook. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout, vers gehakte
peterselie en wat olijfolie.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn
Voeg wat sambal toe aan het falafelmengsel voor een pittige smaak.