Franse quiche
Gemakkelijk
30 Min
30 Min
2 Personen
- plakjes roomboter bladerdeeg
- kleine ui
- tuinerwten
- geitenkaas
- kleine stengel lente-ui
- prei
- spek- of hamblokjes
- crème fraîche
- eieren
- peterselie
- nootmuskaat
- olijfolie
- peper en zout
- beschuitje (optioneel)
- wokpan
- oven
- quichevorm (Ø 10 cm)
Ingrediënten
2 Personen
- plakjes roomboter bladerdeeg
- kleine ui
- tuinerwten
- geitenkaas
- kleine stengel lente-ui
- prei
- spek- of hamblokjes
- crème fraîche
- eieren
- peterselie
- nootmuskaat
- olijfolie
- peper en zout
- beschuitje (optioneel)
- wokpan
- oven
- quichevorm (Ø 10 cm)
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm goed in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Verkruimel daarna de beschuit op de bodem om vocht op te vangen.
Stap 2
Was de prei en snijd deze in ringen. Verhit een klein beetje olijfolie in de wokpan en bak de spekblokjes circa 4 minuten. Haal ze uit de koekenpan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Pel en snipper de ui en bak de ui even kort in het bakvet. Voeg daar ook de prei, lente-ui en tuinerwten bij en bak alles 2 minuten. Houd een paar tuinerwten achter om bij stap 3 over de quiche te strooien.
Stap 3
Klop de eieren los met crème fraîche en iets meer dan de helft van de geitenkaas. Breng op smaak met de peterselie, nootmuskaat, peper en zout. Doe de spekjes en de groenten vervolgens bij het eimengsel en roer dit goed door. Schep nu alles in de vorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de overige geitenkaas en tuinerwten over de quiche.
Stap 4
Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Let op, als de bovenkant te veel gaat verkleuren, leg er dan even een stukje aluminiumfolie overheen.
Tip
Het maken van een quiche is ook ideaal voor overgebleven groenten. Maak er een ratatouillequiche van en voeg een blikje tomatenpuree toe.