Gemakkelijk
20Min
4 Personen | |
---|---|
1 kg | kruimige aardappelen |
2 | stengels prei |
4 | kipschnitzels |
200 g | Valblanc roomkaas |
1 | bouillonblokje |
olijfolie | |
klontje boter | |
zout & peper |
Deze krokante kipschnitzel met preistamppot is een perfect gerecht voor een doordeweekse avond. Wanneer de kipschnitzel in de oven staat, heb je alle tijd voor de aardappelen. Dat maakt dat dit recept niet alleen erg lekker is, maar ook nog eens praktisch.
Het geheim van deze stamppot zit ‘m in de roomkaas. Die roeren we door de aardappelen, wat een romige stamppot oplevert. Perfect in combinatie met de krokante kipschnitzel.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem van een ovenschaal met een klein beetje olijfolie en leg de kipschnitzels in de schaal. Bak de schnitzels 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes gaar in ruim gezouten water. Giet het water af en stamp de aardappels tot puree. Roer de roomkaas door de puree.
Snijd de witte stukken van de prei en halveer deze stukken (het groene gebruiken we niet). Snijd de gehalveerde preistengels in fijne reepjes en spoel ze goed af in een vergiet.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg er de prei aan toe. Schenk een beetje water bij de pan zodat de prei voor de helft onder staat. Verkruimel er een bouillonblokje over. Kruid af met wat zwarte peper en roer het geheel goed met een houten lepel. Laat de prei stoven tot het water helemaal is opgenomen.
Roer de prei door de puree en serveer met de kipschnitzel. Lekker met mayonaise.
Niet meer verkrijgbaar
Deze aanbieding is helaas niet meer geldig.
Herinnering actief!
Herinnering bevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time} uur.
Bevestiging van je e-mailadres